Menu

En dårlig dag

Af: Jan-Gunnar Wold

21.02.2019

Der findes måske et billede, du kan se på i timevis. En melodi, du kan lytte til igen og igen. Et måltid, der er lige så fantastisk, i dag som i går.

Jobs bog 3:24 Mine suk er blevet mit daglige brød, min stønnen vælder frem som vand. Det, jeg frygter for, rammer mig, og det, jeg gruer for, kommer over mig. Jeg får ikke fred, ikke hvile, ikke ro for den rædsel, der kommer.

Er det sådan, du oplever din hverdag? Er dette det motto, du har hængende på væggen? Man kan ikke sige andet, end at Bibelen forstår den situation vi står i nogle gange, og det som udtrykkes, er faktisk mange menneskers virkelighed.

Job var en plaget mand. Hele bogen, kan stå som et monument over den lidelse og sorg, som mange oplever. Der skal rigtig meget til, før vi har en hverdag som Job. Men den er der. I perioder. På samme måde som Bibelen viser, at vi er skrøbelige, og møder os i forståelse, så er Bibelen også fyldt med positive vibrationer og visioner om en morgendag, der er bedre end i dag. ”Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb.”(Jer.29:11) Her maler Bibelen et fantastisk billede, et billede du kan se på i timevis uden at blive træt, en melodi du kan lytte til gang efter gang, eller et måltid som er lige inspirerende, hver gang det serveres. Når vi nu går de lysere tider i møde, kan vi også forsøge at se på nogle af de positive budskaber, der er i Bibelen. Selv om vi har sorg, er syge eller døjer med depression, så vil det slet ikke skade at holde sig Guds løfter for øje. I det dybeste mørke er der en hånd at holde fast i. Så må tiden gå, mens vi beder Gud være vores styrke. De budskaber, der kommer til mig i Bibelen, er gennemsyret af håb, glæde og godhed. ”Han skal tørre hver tåre…..”. Kan det blive bedre? Hvordan kan jeg opleve noget af dette i dag? Hvordan kan jeg bidrage til, at andre kan opleve dette? Gud hjælp mig til at lade dit ord spire frem som forårets nye blomster!