Menu

Længe leve anderledesheden

Af: Jan-Gunnar Wold

21.01.2019

Troen på, at Jesus levede, døde og genopstod, medfører at du får del i en helt anden dimension!

1.Kor.10.3  Nok lever vi som andre mennesker, men vi kæmper ikke som verdslige mennesker.  Vores kampvåben er ikke verdslige, men mægtige for Gud til at bryde fæstningsværker ned. 

På en rejse for nylig kom jeg til ankomsthallen på Gatwick Lufthavn i England. Foran mig stod en mand og en dame på omkring 40 år. Mine øjne kunne ikke undgå at kaste et ekstra blik på dem. Manden havde en stor sort høj hat, nogle lange hårlokker ved ørerne og et markant udtryk i ansigtet. Kun den øverste del af kvindens sorte klædning viste, at det ikke var en burka. ”De er godt nok anderledes”, tænkte jeg … gad vide hvordan det er, at skille sig så markant ud som dette par? Man kan ikke undgå at se, at de er ortodokse jøder, og da dette ikke er noget jeg ser ofte, måtte jeg lige spadsere lidt langsomt forbi, mens jeg observerede den fascinerende fremtoning.

Apostelen Paulus antyder i den ovenstående tekst, at troende kristne ikke nødvendigvis skal leve så anderledes end andre medborgere i samme kultur, men at der er helt andre dele der gør en troende kristen til noget, der er anderledes. Mange kristne fra alle trosretninger har i tidens løb gjort sig til fortaler for, at anderledesheden er vigtig, for at se hvem der er troende og hvem er ikke.
At definere sig selv i fysiske rammer, eller ved det man gør og undlader at gøre, bliver målestok. Ikke kun for om man er troende eller ikke, men også i hvilken grad man er på troens vej.
Det var denne grundtanke som plagede mennesker på Jesu samtid, og som mange følte sig trådt over tæerne ved.

Troen på at Jesus levede, døde og genopstod medfører, at du får del i en helt anden dimension! Der åbner sig en helt ny verden, som er anderledes end den fysiske verden vi alle lever i. Pludselig bliver kampen mellem det gode og det onde i verden meget nærværende.
Hvis du spørger en troende om, hvilke våben der er de stærkeste, vil der ikke peges på F-16 eller F-35, maskinpistoler og dronebomber. Perspektivet er, at Gud har styr på verden, og at den kraft han repræsenterer, er usynlig men stærk. Et fantastisk verdensbillede åbner sig ved troen på Jesus!