Menu

En stemme i skyen?

Blogindlæg er alene et udtryk for skribentens holdning.

Af: Jan-Gunnar Wold

11.01.2019

Nogle er fundamentalister og tager alle ord i Bibelen som værende givet af en stemme i skyen.

Hvad er kirken og troen egentlig for en størrelse?
Der er mange svar. En religion. En filosofi. Et livssyn. En kulturskat. Danmarks åndelige fundament. Det er sikkert rigtigt alt sammen. Om du så spørger til hvad Bibelen omhandler, så svarer mange at det er et teologisk værk. Du kan studere teologi på universitetet.
Der findes mange kendte teologer, der har forsket i Bibelen og dets indhold for at fjerne det kulturelle, og så stå tilbage med den rene vare. Andre er fundamentalister og tager alle ord som værende givet af en stemme i skyen. Der er lige så mange svar som der er meninger.
Spørger du imidlertid om, hvem Jesus er, så svarer de fleste ”en mand der gik rundt og gjorde godt”. En slags mandlig moder Theresa. Det er nok også i tråd med Bibelens fremstilling af Jesus, men om du tænker dig om, så omhandler Bibelen, kristendom og kirken ikke i første række teologi, system, religionsvidenskab eller kirker. Det handler om mennesker! Hvis Bibelen kun bestod af de 5 første sider i bogen, og de 5 sidste sider, så står der faktisk det hele: I starten ønskede Gud at være sammen med mennesket. Til sidst siges det at ”Guds bolig skal være hos os”. Det er hvad det hele drejer sig om!
At nogle kristne fortaber sig i teologisk tågedis må stå for egen regning. Kristendom er i første række om dig og mig. Det du læser om Jesus, er for det meste om hans ageren sammen med mennesker. Dersom det vigtigste for Jesus eller Gud er dig, hvad vil du så gøre med det?
Om troen på Gud handler om et kærlighedsforhold, hvorfor fortaber vi os så i umenneskelige teorier og principper? Bibelen, Jesus og troen omhandler dig og dit liv, og hvordan det hele var tiltænkt i begyndelsen. Det er ikke til for de kristne. Det er til for dig!