Menu

Livet Fællesskab

A

Følg med på denne side for information om Coronavirus og kirkens aktiviteter. Vi opdaterer information ved ændringer.

Covid-19 information pr. 15. januar

Hent plakat til opslag i kirken her.

Opdatering af retningslinjer i forhold til Covid-19

Forlængelse af tiltag mod Coronasmitte

Myndighederne har forlænget den generelle nedlukning af store dele af samfundslivet for at dæmme op for nye varianter af virus. Denne nedlukning er foreløbigt gældende frem til 7. februar.

Kirkeministeriets retningslinjer fra 7. januar for folkekirken og øvrige trossamfund står stadig ved magt. Disse angiver rammerne for og en vejledning til, hvordan man kan holde kirkelige handlinger på en forsvarlig måde. Disse retningslinjer ligger til grund for at kirker og trossamfund er undtaget for det almindelige forsamlingsforbud.

I lyset af den generelle samfundssmitte er det Unionens anbefaling til menighederne, at man kun åbner, hvis man er sikker på at kunne overholde kravene samt følge retningslinjer og anbefalinger. Det er også Unionens anbefaling, at menighederne overvejer helt at udskyde genåbningen af kirkerne foreløbigt til efter 7. februar.

Begravelser og bisættelser kan naturligvis afholdes. Her skal man dog være opmærksom på, at de samme skærpede arealkrav og retningslinjer er gældende indendørs. For den del af en begravelse eller bisættelse, der afholdes udendørs, gælder et forsamlingsforbud på 50 personer.

Ledelsen,
Thomas Müller, Lasse Bech, Kristinn Odinsson

Seneste retningeslinjer fra Kirkeministeriet kan ses her.