Menu

Livet Fællesskab

Solbakkken og Søndervang

Opdateret 31.03.20

Situationen på Søndervang

På Søndervang har vi stadig været heldige at gå fri for COVID-19 virus, både blandt borgerne og personalet. 4 Medarbejdere er blevet testet for COVID-19 og ingen af dem har haft det. Der er forsat besøgsforbud for alle, inkl. For pårørende. Vi forstår, at det er svært også for pårørende, ikke at kunne komme på besøg og vi gør alt for at passe godt på dem som bor her, og er i denne tid ekstra opmærksomme også på beboernes mentale sundhed. Personalet opretholder aktiverer med beboerne så tæt på normalt niveau som det er muligt. Der holdes stadig andagter onsdag eftermiddage af personalet.

 

Situationen på Solbakken

På Solbakken er at der pt. ikke nogle beboere eller personale der er smittet med Corona. Pårørende har også stort set forstået budskabet om at ikke komme på besøg. Der er indført ”omvendte omsorgsopkald” så vi ringer rundt til pårørende for at informere om beboernes tilstand. Vores plejecentre, Solbakken og Søndervang, er et sted som har flere sårbare beboere. Der er derfor taget en række forholdsregler for at mindske risikoen for smitte. Alle pårørende skal vide, at vi fra centrets ledelse, gør alt vi kan for at beskytte dine kære. Vi følger både de kommunale anbefalinger og andre tiltag som vi finder nyttig i denne situation.

Vi har derfor aflyst alle udefrakommende besøg på plejehjemmet, alt fra vinduespudser, salg af tøj og sko, til fodterapeut og frisør. Ligeledes har vi aflyst alle frivilliges besøg, for vi har frivillige der går ture, cykler eller strikker med beboerne, og der kommer normalt også en ”klappe” hund med sin ejer hver uge. Vi er også nødt til at tage ekstra forholdsregler, der betyder, at vi fraråder besøg fra pårørende. Beboerne skal være trygge og  føle vi passer på dem. Vi følger også de til enhver tid gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og kommunen.

Hilsen Søndervang og Solbakken